تبلیغات

قیمت روغن نباتی در بازار مهر 1401

قیمت روغن نباتی در بازار مهر 1401

دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی کشور گفت: اکنون قیمت انواع روغن خوراکی طبق قیمت‌های مصوب سازمان حمایت و گاهی کمتر از نرخ‌های مصوب در بازار به فروش می‌رسد.

به گزارش تجارت‌نیوز، دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی کشور از آرامش بازار روغن خوراکی طی هفته‌های اخیر خبر داد و گفت: اکنون قیمت انواع روغن خوراکی طبق قیمت‌های مصوب سازمان حمایت و گاهی کمتر از نرخ‌های مصوب در بازار به فروش می‌رسد.

ایرنا نوشت: امیرهوشنگ بیرشک درباره وضعیت روغن خوراکی کشور افزود: بخش عمده روغن خام مورد نیاز کشور از محل واردات تامین می‌شود، بنابراین قیمت روغن در بازار تابع مولفه‌های مختلف از جمله قیمت‌های جهانی این محصول و نرخ ارز است، طی هفته‌های اخیر به دلیل کاهش قیمت‌های جهانی این محصول نرخ در داخل کشور نیز کاهشی شده بود.

دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی کشور تصریح کرد: اکنون هیچ مشکلی در تولید و توزیع روغن مورد نیاز کشور نداریم و بازار این محصول آرام است به طوری که ماهانه بین 130 تا 135 هزار تن انواع روغن خوراکی به بازار تزریق می‌شود.

وی اظهار کرد: در پی اصلاح نظام یارانه‌ای قیمت مصوب برای مصرف‌کنندگان روغن مایع آفتاب‌گردان 810 گرمی پخت‌وپز 630 هزار ریال و روغن مایع 810 گرمی سرخ‌کردنی 620 هزار ریال تعیین شده بود که طی هفته‌های گذشته به دلیل افت قیمت‌های جهانی این محصول و تصمیم هیات دولت قیمت انواع روغن خوراکی 10 درصد و روغن صنف و صنعت 15 درصد کاهش یافته است که امیدواریم ثبات قیمت‌ها در بازار این محصول ادامه پیدا کند.

بیرشک اضافه کرد: بر اساس آمارهای موجود امسال نیاز سالانه کشور به روغن خام 1.5 میلیون تن است که به نظر می‌رسد نیمی از این محصول توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران و بخش خصوصی تاکنون تامین و وارد کشور شده و مابقی ثبت سفارش‌ها تا پایان سال انجام می‌شود و نگرانی در خصوص تامین روغن خام کشور نداریم.

به گفته وی، میزان واردات سالانه روغن به ذخایر استراتژیک کشور مرتبط است و بر اساس آن حجم واردات تعیین می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته طبق آمارها 2.3 میلیون تن روغن در کشور به مصرف رسیده یا بخشی به دلیل پایین بودن قیمت نسبت به کشورهای همسایه توسط قاچاق از کشور خارج شده بود.

سهم 60 درصدی اوکراین و روسیه در تولید روغن آفتابگردان جهان

دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی کشور گفت: البته جنگ اوکراین و روسیه در قیمت روغن جهانی این محصول تاثیر بسزایی دارد، زیرا این دو کشور بیش از 60 درصد سهم بازار جهانی را در تامین روغن آفتابگردان برعهده دارند؛ بنابراین هرگونه مسايل سیاسی بین این دو کشور می‌تواند در کاهش یا افزایش قیمت این محصول اثرگذار باشد.

مطالعه بیشتر: قیمت جدید روغن چند؟/ سود بازرگانی روغن خام و دانه‌های روغنی صفر شد

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد

Rejoining the server...

Rejoin failed... trying again in seconds.

Failed to rejoin.
Please retry or reload the page.

The session has been paused by the server.

Failed to resume the session.
Please retry or reload the page.