تبلیغات

بمب بنزین خواب از سر تعطیلات پرانده است!

بمب بنزین خواب از سر تعطیلات پرانده است!

اخیرا خبری منتشر شد مبنی بر اینکه دولت طرح اجرای عرضه بنزین با نرخ پتروشیمی را در استان کرمان، به‌صورت آزمایشی، آغاز...

برترین‌ها: اخیرا خبری منتشر شد مبنی بر اینکه دولت طرح اجرای عرضه بنزین با نرخ پتروشیمی را در استان کرمان، به‌صورت آزمایشی، آغاز کرده است. بر اساس این خبر، نرخ بنزین آزاد به حدود 87 هزار تومان رسیده که نسبت به نرخ 5 هزار تومانی، افزایش بسیار شدیدی است؛ یعنی تقریبا 17 برابر. گفته شده بود این طرح در استان کرمان به‌صورت آزمایشی اجرا می‌شود و در صورت ادامه، ممکن است به استان‌های دیگر نیز منتقل شود. حتی شایعاتی درباره اجرای آن در استان مرکزی و اراک هم منتشر شد.

اما خبری که همین دقایق اخیر منتشر شده، حاکی از آن است که عرضه بنزین آزاد با نرخ پتروشیمی در کرمان نیز فعلا متوقف شده است. شاید بازخوردهایی که در همین چند ساعت پس از انتشار خبر ایجاد شده، بسیار منفی بوده و همین مسيله باعث شده اجرای طرح فعلا متوقف شود.

اگر چنین نرخی واقعا اجرایی و سراسری شود، یک باک بنزین می‌تواند حدود 3 تا 4 میلیون تومان هزینه داشته باشد. اگر پایه حقوق را حتی 20 میلیون تومان در نظر بگیریم، باز هم این رقم بسیار عجیب و سنگین است. یعنی عملا هزینه یک باک بنزین می‌تواند بخش قابل‌توجهی از درآمد ماهانه یک خانوار را ببلعد و خودروها دیگر چندان قابل استفاده نباشند و باید در پارکینگ خانه‌ها بمانند.

از طرف دیگر، طرحی نیز مطرح شده که خودروهای تولید قبل از سال 1385 از سهمیه بنزین حذف شوند. اگر چنین اتفاقی در کنار افزایش شدید قیمت بنزین رخ دهد، می‌تواند بحران بسیار جدی ایجاد کند و فشار سنگینی بر مردم وارد کند. هنوز مشخص نیست در صورت اجرای چنین طرحی، واکنش عمومی چه خواهد بود، اما فعلا آنچه مشخص است این است که اجرای نرخ جدید در استان کرمان متوقف شده است.

کاربر PL (@PurrLu): «بنزین 87 هزار تومنی رسما کلید خورد! طرح جدید بنزین از امشب در کرمان اجرا شد؛ بعد از سهمیه، هر لیتر بنزین آزاد 87,200 تومان حساب میشه! فعلا کرمانه؛ اما گفته شده به‌زودی کل جایگاه‌های سوخت کشور به این قیمت میرسه.»

همچنین در ادامه همین توییت آمده است: «مالک انرژی کشور از جمله بنزین، مردم هستند. باید سهمیه بنزین به میزان تولید به صورت رایگان به مردم داده شود و مردم خودشان با خرید و فروش سهمیه، قیمت را تعیین و منفعت افزایش قیمت به جیب خودشان برود نه اینکه در کرمان قیمت را زیاد کنند و منافع ناشی از افزایش قیمت به جیب دولت ناکارآمد برود. پای دولت از انرژی کشور باید بریده شود.»

کاربر (@PurrLu): «هر خودرو پس از هربار سوخت‌گیری، تا 48 ساعت اجازه سوخت‌گیری دوباره نخواهد داشت! داشتن از 2 برابر شدن بنزین تو آمریکا دستاورد می‌ساختن که یهو خودشون قیمت رو 17 برابر کردن!»

صادق الحسینی: «طرح بنزین 87 هزار تومانی به اراک هم رسیده.»

محمد هاشمی: «دیشب از تهران به سمت اصفهان صف‌های چندکیلومتری خودرو برای بنزین خیلی مشهود بود. چندتا پمپ بنزین تعطیل کرده بودند (نطنز)، بحران بنزین هر روز جدی‌تر میشه یا خودروی هیبرید بخرید یا باید به زودی خودروی بنزینی را در پارکینگ پارک کنید و از موتور و دوچرخه استفاده کنید، رکود در بازار خودرو هر روز بیشتر میشه.»

معین دهاز: با این قیمت جدید بنزین (نرخ آزاد کرمان که گویا 87 تومان شده) یک باک پنجاه لیتری بنزین بیش از 4 میلیون تومان می‌شه. معادل حدود 25درصد حقوق ماهانه (16 تومن پایه) است. فقط یک باک. کسانی که در باب ارزانی بنزین در ایران حرف‌های مسخره می‌زنند، بروند و این نسبت رو برای آمریکا و اروپا محاسبه کنند. اگر اشتباه نکرده باشم، یک باک بنزینشون چیزی در حدود سه درصد پایه‌درآمدهاشون (کم‌درآمدها) است. کاپیتالیسم بی‌رحم! بدون در نظر گرفتن این واقعیت که خود منابع نفتی در ایران مالک خصوصی ندارند و جزو دارایی‌های با مالکیت عمومی‌اند.

کانال تیتر تجارت: «یه حساب و کتاب با بنزین 87 هزار تومنی؛ پر کردن باک پراید با این نرخ حدود 3.5 میلیون تومن آب می‌خوره، پژو 206 حدود 4.4 میلیون، دنا حدود 5.2 میلیون، سمند هم نزدیک 5.8 میلیون تومن، البته فعلا این نرخ فقط در کرمان عرضه شده و به معنی سراسری شدن بنزین 87 هزار تومنی نیست. ولی اگه یه روز سراسری بشه، هزینه یه باک کامل هم خودش می‌تونه یه خرج حسابی باشه.»

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد

Rejoining the server...

Rejoin failed... trying again in seconds.

Failed to rejoin.
Please retry or reload the page.

The session has been paused by the server.

Failed to resume the session.
Please retry or reload the page.