تبلیغات

افزایش بازده اوراق قرضه 2 ساله آمریکا در پی اظهارات ريیس فدرال رزرو

افزایش بازده اوراق قرضه 2 ساله آمریکا در پی اظهارات ريیس فدرال رزرو

بازده اوراق قرضه کوتاه‌مدت آمریکا در پی سخنرانی کوین وارش، ريیس فدرال رزرو، در جکسون‌هول، افزایش یافت؛ او در این سخنرانی اعلام کرد بانک مرکزی هم‌چنان برای مهار تورم، «کار برای انجام دادن» دارد.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، بازده اوراق قرضه کوتاه‌مدت در منحنی بازده پس از اظهارات کوین وارش، ريیس فدرال رزرو، در سخنرانی کلیدی خود در جکسون‌هول (Jackson Hole) در وایومینگ، جهش کرد.

با تصمیم وارش، بازده اوراق قرضه 2 ساله آمریکا که نسبت به انتظارات سیاست‌گذاری حساس است، با افزایشی بیش از 12 واحد پایه (Basis Point)، به 4.356 درصد رسید.

هم‌زمان، بازده اوراق قرضه 30 ساله که شاخص کلیدی برای هزینه‌های استقراض بلندمدت محسوب می‌شود و در هفته‌های اخیر با صعود شدیدی همراه بوده، با 2 واحد پایه افزایش به 5.211 درصد رسید.

هم‌چنین بازده شاخص اوراق قرضه 10 ساله نیز با افزایشی بیش از 5 واحد پایه، به 4.726 درصد تغییر یافت.

هر واحد پایه برابر با 0.01 درصد است و قیمت اوراق قرضه با بازده آن‌ها رابطه عکس دارد.

افزایش بازده اوراق قرضه کوتاه‌مدت پس از آن صورت گرفت که وارش با اذعان به بالا ماندن نرخ تورم گفت: «اگرچه آمارهای شاخص قیمت مصرف‌کننده (PCE) و شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) در تابستان امسال بهتر از حد انتظار بود، اما این ارقام به من نمی‌گویند که روندهای زیربنایی به‌طور معناداری بهبود یافته‌اند.»

او افزود: «ما باید اطمینان حاصل کنیم که تورم زیربنایی، به‌وضوح و با سرعت کافی به سمت هدف ما در حال حرکت است. در غیر این صورت، ما کار برای انجام دادن داریم. این وظیفه، ماموریت و مسيولیت ما برای حفظ ثبات است.»

این موضع سخت‌گیرانه، انتظارات برای افزایش نرخ بهره در ماه سپتامبر را افزایش داد؛ به‌طوری که طبق ابزار FedWatch CME، احتمال این رویداد از 35.4 درصد در روز گذشته، به 57.5 درصد افزایش یافته است.

سخنرانی وارش پس از موج فروش اخیر در اوراق قرضه بلندمدت آمریکا، به‌ویژه در اوراق 30 ساله که بازده آن در نزدیکی بالاترین سطوح چندین دهه اخیر قرار دارد، می‌تواند نوعی اطمینان‌بخشی برای سرمایه‌گذاران بازار اوراق قرضه باشد.

ویل هارتمن (Vail Hartman)، استراتژیست نرخ بهره ایالات متحده در BMO، در این باره نوشت: «به‌طور کلی، این یک سخنرانی تعمدا سخت‌گیرانه بود که می‌تواند هرگونه نگرانی درباره تمایل فدرال رزرو برای افزایش نرخ‌ها با هدف بازگرداندن ثبات قیمت‌ها را برطرف کند.»

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد

Rejoining the server...

Rejoin failed... trying again in seconds.

Failed to rejoin.
Please retry or reload the page.

The session has been paused by the server.

Failed to resume the session.
Please retry or reload the page.