تبلیغات

افزایش سود بانک مرکزی سويیس با جهش قیمت طلا

افزایش سود بانک مرکزی سويیس با جهش قیمت طلا

بانک و بیمهتهران- ایرنا- بانک مرکزی سويیس اعلام کرد که در 9 ماه ابتدایی سال 2025 به لطف جهش قیمت طلا و بازارهای سهام، موفق به ثبت سود چشمگیر 12.6 میلیارد فرانک (15.7 میلیارد دلار) شده است.

به گزارش عصر یکشنبه ایرنا از فرانس24، این بانک در بیانیه‌ای اعلام کرد که در پایان ماه سپتامبر، قیمت هر کیلوگرم طلا 98 هزار و 24 فرانک بوده که در مقایسه با 76 هزار و 11 فرانک در پایان دسامبر 2024، افزایش پیدا کرده که نمایانگر سودآوری 22.9 میلیارد فرانکی در ذخایر طلای این کشور شده است.

ذخایر طلای بانک ملی سويیس تغییری نکرده اما ارزش آنها به دلیل هجوم سرمایه‌گذاران برای خرید این فلز گرانبها به شدت افزایش یافته است، زیرا ابهامات اقتصادی و ژيوپلیتیکی قیمت‌ها را به بالاترین سطوح تاریخی رساند.

بانک مرکزی سويیس سودی معادل 23.1 میلیارد فرانک از قبل اوراق بهادار و ابزارهای مالی ثبت کرده است. این سود به جبران زیان‌ مرتبط با نرخ ارز به مبلغ 46.3 میلیارد فرانک کمک کرده است.

فرانک سويیس نیز همچون طلا یک دارایی امن به شمار می‌رود. در میانه شرایط پرابهام، ارزش پول سويیس از ابتدای سال به طور قابل‌توجهی به‌ویژه در برابر دلار، افزایش یافته است.

سود بانک مرکزی سويیس در 9 ماه ابتدایی سال 2024، به 62.5 میلیارد فرانک رسید و تا پایان سال به 80.7 میلیارد فرانک افزایش یافت. با این حال، آرتورو بریس، استاد دانشگاه بین‌المللی توسعه مدیریت مستقر در لوزان، درباره احتمال وجود حباب فناوری هوش مصنوعی ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس محاسبات وی با استفاده از داده‌های کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، 6 سهام فناوری (انویدیا، مایکروسافت، اپل، آمازون، آلفابت و متا) به تنهایی بیش از 48 میلیارد دلار از سبد سهام بانک مرکزی سويیس را تشکیل می‌دهند.

سبد سهام بانک مرکزی سويیس به منظور تنوع‌بخشی به ذخایر خود، از راهبردی استفاده می‌کند که به جای انتخاب سهام با هدف تحصیل سود، شاخص‌های بازار سهام را منعکس می‌کند. خبرگزاری فرانسه به نقل از بریس نوشت که این 6 سهام بزرگ به تنهایی مسيول بخش بسیار بزرگی از افزایش بازار سهام آمریکا هستند.

وی تاکید کرد: به عنوان یک اقتصاددان، نمی‌توان پیش از وقوع حباب درباره آن صحبت کرد، بلکه تنها پس از ترکیدن آن می‌توان آن را تشخیص داد.

با این وجود، بریش هشدار داد که «در سهام مذکور، فرا ارزش‌گذاری چشمگیری وجود دارد و اگر هوش مصنوعی حبابی باشد که ترکیده و باعث سقوط بازار شود، خطری که در کمین بانک مرکزی سويیس است، بسیار بالا خواهد بود.»

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد

Rejoining the server...

Rejoin failed... trying again in seconds.

Failed to rejoin.
Please retry or reload the page.

The session has been paused by the server.

Failed to resume the session.
Please retry or reload the page.