تبلیغات

افزایش نرخ خرید تضمینی گندم کمک به کشاورزی است؟

افزایش نرخ خرید تضمینی گندم کمک به کشاورزی است؟

ابتدای سال‌جاری هیات دولت به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور، قیمت خرید تضمینی گندم برای سال 1401 را مبلغ 115 هزار ریال تعیین کرد. این رقم برای سال 1400 معادل 75 ریال به ازای هر کیلوگرم بود.

به گزارش تجارت‌نیوز ابتدای سال‌جاری هیات دولت به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور، قیمت خرید تضمینی گندم برای سال 1401 را مبلغ 115 هزار ریال تعیین کرد. این رقم برای سال 1400 معادل 75 ریال به ازای هر کیلوگرم بود.

به اعتقاد خانه کشاورز ایران رشد 10 تا 15 درصدی خرید تضمینی گندم به جهت تحریم‌های اقتصادی و افزایش قیمت تمام شده تولید و رشد نرخ نهاده‌های کشاورزی نظیر بذر و کود است. این اقدام دولت می‌تواند در افزایش تولید گندم و خودکفایی، همچنین ایجاد امید در کشاورزان موثر باشد.

ريیس بنیاد ملی گندم‌کاران نیز نیاز سالانه کشور را 11 تا 11.5 میلیون تن گندم بیان و پیش‌بینی کرد که 6‌.5 میلیون تن از این مقدار، از گندم‌کاران داخلی کشور تامین می‌شود. این در حالی است که سال گذشته برخلاف وعده‌های دولت قبل مبنی بر خرید تضمینی 9 میلیون تن گندم تنها 4 میلیون و 600 هزار تن گندم در پایان زمان خرید تضمینی گندم خرید شد.

در این میان کاربران تجارت‌نیوز نظرات متفاوتی در خصوص افزایش نرخ خرید تضمینی گندم و تاثیر آن بر محصول نهایی داشتند. برخی کاربران افزایش قیمت خرید گندم توسط دولت را اشتباه می‌دانند.

«دولت با گران کردن گندم کار بسیار اشتباهی مرتکب شده، با یک کیلو گندم 50 عدد کیک درست می‌شه. من باید 2 هزار تومان را ده هزار تومان بخرم. دولت باید فکر همه چیز را بکنه نه این‌که الان گندم کمبود داره با افزایش قیمت تنش ایجاد کنه. همه چیز وابسته به گندم است.»

«دولت چرا به کشاورزان سم، کود ، تراکتور و تجهیزات نمی‌ده.»

دولت از کشاورز حمایت کند

با این وجود بسیاری هزینه‌های تهیه کود و سم و نگهداری محصول را برای تولید گندم در مقابل حمایت‌های دولت از کشاورزان ناکافی می‌دانند.

«تا زمانی که دولت از کشاورز حمایت نکند و نظارت بر بذر و کود و سم و سرمازدگی و غیره نداشته باشد وضع همین است که می‌بینیم. کشاورز روز به روز داره فقیرتر می‌شه این بودجه‌ای که برای جهاد کشاورزی اختصاص دادن واقعا در چه اموری صرف می‌شه.»

«مطلب بسیار مهمی که به آن اشاره نمی‌شود قیمت واردات گندم است که در بهترین‌ حالت با احتساب هزینه حمل حدود 2 دلار می‌شود.(حدود 56 هزارتومان) حال می‌توان با نصف این مبلغ هم کشاورز را راضی نگه داشت هم در خروج ارز صرفه‌جویی کرد. »

«دولت هیچ سوبسیدی برای کود و سم نمی‌دهد. اونقدر هزینه‌ها بالاست حقوق کارگر بالاست با این قیمت برای کشاورز نمی‌صرفه. سودش می‌ره برای بقیه اونوقت کشاورز یه سال چی بخوره!»

«من الان سالی 200 هکتار کشت می‌کنم عدد بزرگیه ولی نه کود نه سم نه تراکتور نه تجهیزات هیچی نمی‌دن می‌گن برین آزاد خرید کنید، قیمت بازرگانی گندم در جهان تنی 1000 دلار هست کیلوی میشه 25 تومن ولی من کشاورز کلیه نیازهای کشاورزی رو با دلار نرخ آزاد می‌خرم 25 هزار ولی دولت گندم منو به قیمت ریال برمی‌داره اگه تورم هست برای هر دومون باشه. داریم تجهیزات 50 سال قبل رو استفاده می‌کنم بعد شرکت‌های خارجی تراکتورهای هوشمند طراحی می‌کنند بدون راننده ما فعلا تو باد گرد و خاک ، سرما ، گرما و زیر بارون باید کشاورزی کنیم.»

مطالعه بیشتر: اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد

Rejoining the server...

Rejoin failed... trying again in seconds.

Failed to rejoin.
Please retry or reload the page.

The session has been paused by the server.

Failed to resume the session.
Please retry or reload the page.