تبلیغات

700 مگاوات مصرف غیرمجاز برق در ویلاها و چاه‌های غیرمجاز حذف شد

700 مگاوات مصرف غیرمجاز برق در ویلاها و چاه‌های غیرمجاز حذف شد

مدیرعامل شرکت توانیر از شناسایی و مدیریت گسترده مصارف غیرمجاز برق در قالب اجرای طرح مهتاب خبر داد و گفت: از ابتدای اجرای این طرح تاکنون حدود 700 مگاوات از بار شبکه برق در سمت مصرف کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، محمد اله‌داد مدیرعامل شرکت توانیر از شناسایی و مدیریت گسترده مصارف غیرمجاز برق در قالب اجرای طرح مهتاب خبر داد و گفت: از ابتدای اجرای این طرح تاکنون (دوماه) حدود 700 مگاوات از بار شبکه برق در سمت مصرف کاهش یافته است که مربوط به مصارف ویلاهای حاشیه شهرها بوده است.

اله‌داد با اشاره به بخشی از مصارف غیرمجاز شناسایی شده افزود: بخش قابل توجهی از این موارد در ویلاها و ساختمان‌های واقع در حاشیه شهرها به‌ویژه املاک و ساختمان‌های دارای چاه آب غیر مجاز و خوش‌نشین‌های دارای استخر و زمینهای کشاورزی دارای برق غیر مجاز مشاهده شده است که برخی افراد سودجو با استفاده غیرمجاز از برق، از زیرساخت‌های عمومی سوءاستفاده کرده و پایداری شبکه توزیع برق را با مخاطره مواجه می‌کنند.

وی با تاکید بر اهمیت فنی کاهش مصرف در شبکه برق اظهار کرد: کاهش 700 مگاواتی در سمت مصرف به‌طور عملی معادل حدود هزار مگاوات در سمت تولید نیروگاهی است.

اله‌داد توضیح داد: زمانی که هزار مگاوات برق در نیروگاه تولید می‌شود، به دلیل تلفات فنی و محدودیت‌های شبکه انتقال و توزیع، در نهایت حدود 700 مگاوات آن به دست مصرف‌کننده می‌رسد. بنابراین وقتی در سمت مصرف 700 مگاوات کاهش ایجاد می‌شود، در واقع معادل آن است که نیاز به تولید هزار مگاوات برق در نیروگاه‌ها کاهش یافته باشد.

به گفته مدیرعامل شرکت توانیر، این میزان کاهش معادل مصرف برق حدود 350 هزار خانوار شهری در ساعات اوج مصرف است و نشان می‌دهد مدیریت مصارف غیرمجاز تا چه اندازه می‌تواند در پایداری شبکه برق کشور موثر باشد.

کشف بیش از 1400 دستگاه ماینر از ابتدای سال

مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه برخورد با مراکز استخراج غیرمجاز رمزارز نیز در این طرح دنبال می‌شود، گفت: از ابتدای سال تا 25 اردیبهشت ماه، یک‌هزار و 442 دستگاه ماینر غیرمجاز در کشور شناسایی و جمع‌آوری شده است.

هدف‌گذاری برای کاهش 1700 مگاواتی از اوج بار

اله‌داد با اشاره به تداوم اجرای طرح مهتاب در سراسر کشور گفت: در حال حاضر یک‌هزار و 585 اکیپ شامل نیروهای تشخیص، قرايت، تست و جمع‌آوری برق غیرمجاز در 39 شرکت توزیع نیروی برق سازماندهی شده‌اند و این طرح هر روز حتی در روزهای تعطیل با شدت در حال اجراست.

وی افزود: شرکت‌های توزیع برق در روزهای پایانی هفته نیز با اجرای مانورهای گسترده در سطح مناطق مختلف، روند شناسایی و برخورد با مصارف غیرمجاز را دنبال می‌کنند.

مدیرعامل شرکت توانیر اظهار امیدواری کرد: با ادامه این اقدامات، تا اواسط مرداد ماه حدود یک‌هزار و 700 مگاوات از اوج بار شبکه برق کشور کاهش یابد و این رقم تا پایان سال به بیش از سه‌هزار مگاوات برسد.

درخواست از مردم برای گزارش برق‌های غیرمجاز

اله‌داد تاکید کرد: هیچ طرحی بدون همکاری مردم اثربخش نخواهد بود. به همین منظور سامانه پیامکی با سرشماره 30006121 برای دریافت گزارش‌های مردمی درباره برق‌های غیرمجاز، دستکاری کنتور و کنتورهای معیوب راه‌اندازی شده است.

وی ادامه داد: پیام‌های ارسال شده به این سامانه کاملا محرمانه باقی می‌ماند و پس از دریافت گزارش، موضوع بلافاصله برای بررسی به واحدهای مربوطه ارجاع می‌شود. در صورت تایید گزارش و جمع‌آوری برق غیرمجاز یا کنتور دستکاری شده، برای فرد گزارش‌دهنده پاداش در نظر گرفته شده و مبلغ آن به حساب وی واریز می‌شود.

مدیرعامل شرکت توانیر در پایان از شهروندان خواست با اعلام موارد تخلف در حوزه مصرف برق، صنعت برق را در اجرای موثر این طرح و حفظ پایداری شبکه همراهی کنند.

اخبار مرتبط

آخرین اخبار بورس و اقتصاد

Rejoining the server...

Rejoin failed... trying again in seconds.

Failed to rejoin.
Please retry or reload the page.

The session has been paused by the server.

Failed to resume the session.
Please retry or reload the page.